КПКОНПИ малко остава в сянката на събитията, защото всички държавни институции

...
КПКОНПИ малко остава в сянката на събитията, защото всички държавни институции
Коментари Харесай

Защо КПКОНПИ остава в сянката на събитията, пита Андрей Янкулов

" КПКОНПИ малко остава в сянката на събитията, защото всички държавни институции трансферират топката на полето на правосъдната власт, само че тази комисия също би трябвало да се запита какво е правила във връзка с лица, които са заемали висши обществени длъжности и те би трябвало да са подавали имуществени заявления. Как е изследвала сходството на тяхното имущество с заявеното? Предприемани ли са някакви оперативни дейности във връзка с тези лица? Има ли изобщо някаква информация за това, че лица на висши публични длъжности в България са забъркани в такова корупционно държание, което въпросната Антикорупционна комисия би трябвало да разкрива ".   

Коментара направи в предаването  " Политически НЕкоректно " по юрист Андрей Янкулов, специалист в Антикорупционния фонд, някогашен прокурор, по отношение на новите петима глобени по " Магнитски " - Владислав Горанов, Румен Овчаров, Александър Николов, Иван Генов и Николай Малинов.

Според него  " топката е в полето " на органите, призвани да се борят с корупцията по съответните случаи:

" Въпросът за съдебната промяна не може да се обвързва в причинно-следствена връзка със санкционирането на съответни лица за съответно корупционно държание ".

Янкулов акцентира, че изводът, който може да се направи, е, че най-известните имена и от първия, и от втория лист " Магнитски " - Делян Пеевски и Владислав Горанов - остават настрана от вниманието на нашите институции.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР